Mei: heerlijk nat en koud

 

Mei is bloeimaand

Bloeimaand, zo staat mei bekend. Dit jaar misschien wat minder of anders dan doorsnee. Planten die zich normaal pas na half mei van hun bloemige kant laten zien, stonden nu in april al in volle bloei. En de latere bloeiers lopen voor. Niet dat zo een evenwicht ontstaat. Ergens blijft het gevoel hangen dat er iets niet klopt.

Gelukkig was het begin mei nat en koud. Zo heeft het voorjaar de voorsprong weer gereduceerd en kunnen we opgelucht ademhalen. Ik roep dan, altijd even optimistisch, ‘we hebben de zomer al gehad’, maar met die opmerking maak ik weinig vrienden. Natuurlijk heb ik genoten van die zomerse dagen en dat terrasje in maart. Dat kan niemand meer afpakken.

Nu maar snel door naar juni, zomermaand. Maar eerst nog even genieten van de bloeiende zomerclematis, herfstsering en de voorspoedige groei van de bessen.

Reageren? Mail of twitter

Comments are closed.