Nutteloze maand

 

Maart, lentemaand

Laat maart maar komen, schreef ik in mijn blog over de februarimaand. De winter lijkt niet van zins nog los te barsten, maar wie maalt daar om? Iedereen is het er over eens dat de winter voldoende tijd heeft gehad. En wie de winterse dagen mist, gaat op huskytocht in Zweden, skivakantie in de Alpen of mediteert over witte sneeuwvlaktes en de oneindige rust die daardoor ontstaat.

Onvoorspelbaar en nutteloos

Toch staat maart bij mij niet goed aangeschreven. Het is zo’n maand vol onvoorspelbare dagen. De winter is voorbij, maar de lente (meestal) nog niet in zicht. Het kan vriezen, het kan dooien. In allerlei opzichten. In de moestuin wil ik al van alles zaaien en poten, maar een stemmetje fluistert in dat ik daar net zo goed of beter nog een paar weken mee wachten kan. Alles wat je in maart in de koude grond zaait, kun je ook in april zaaien. Tsja, dat maakt maart wel erg nutteloos.

Om het goed te maken een maartse haiku:

De vroege lente
Wulpen dansen in de sneeuw
Fata morgana

Reageren? Mail of twitter

Comments are closed.