Ben jij ook zo bang?

 

Vragenlijsten en feestdagen

Vragenlijsten zijn net als feestdagen. Ze kunnen over van alles gaan, maar in veel gevallen gaat het nergens over of is de oorspronkelijke vraag of betekenis verwaterd in commercieel gedoe, eetfestijnen of geldklopperij.

Bang-o-meter

Zo kom ik juist achter het bestaan van de ‘bang o meter’, waarmee je kunt meten hoe bang je bent. Vragen over de wereld, over Nederland en over dagelijkse angsten. Ben je bang voor grote voedseltekorten, vind je de globalisering een bedreiging voor de sociale zekerheid, doe je ’s avonds de deur open als er wordt aangebeld en laat je altijd een lampje bij je bed branden ’s nachts?

Privé-angsten

Tsja, je kunt inderdaad wel overal bang voor zijn. Heb je de hele test ingevuld dan krijg je een totaalscore. Een lachend gezicht in mijn geval. Nooit geweten dat ik zo onverschrokken was. Maar ja, mijn privé-angsten zijn inderdaad privé. Die hebben niets te maken met mondiale ontwikkelingen of met hangjongeren op straat.

Ben jij ook zo bang van vragenlijsten? Of wordt je er juist bang van? Mijn advies: vul ze niet in. Wat niet weet, wat niet deert. Of luister nog eens naar Toontje Lager.

Reageren? Mail of twitter

Comments are closed.