Schrijven met je zintuigen


 

Zomers schrijven

Goed nieuws voor alle schrijvers (in spe): de zomer is de beste tijd om te schrijven. Omdat het ’s zomer warm is, de zon schijnt, je meer buiten bent en geuren sterker zijn. Kortom: je zintuigen worden in de zomer optimaal geprikkeld. Daarom is het ook makkelijker om in de zomer zintuiglijk te schrijven. En dat is wat veel schrijvers – vooral van fictie? – graag willen.

In de verte hoor ik het gezoem van de snelweg. Ook ’s nachts is deze altijd aanwezig. Net zoals de mier, die juist besloten heeft mijn linkerarm als oversteek te gebruiken. Hij steekt mijn warme lichaam over, op weg naar de koelte van het laken. Ik moet denken aan de laatste kampeervakantie in Spanje. Laat aangekomen, al vloekend in het donker de tent opgezet en ingericht, met maar 1 wens: slapen. Niet als het aan de mierenfamilie lag die we wreed verstoorden in hun rust. Oog om oog, tand om tand.

Zintuiglijk schrijven trekt je lezers als het ware je verhaal in, letterlijk, met al hun zintuigen. En in de zomer neem je meestal beter waar, voel je meer, ruik en zie je meer. Dat maakt de teksten die je schrijft ook zintuiglijk voller en aansprekender.

Voel je het al kriebelen? Pak je pen en begin: er staat je een mooie zomer te wachten.

Reageren? Mail of twitter

Leave a Comment