Drie keer prijs


 

Driedubbel verdienen

Zit ik klaar op mijn spinningfiets voor een uurtje ongegeneerd trappen, klimmen, zweten en genieten, roept iemand (een fitnesstrainer, nota bene) me toe: ‘Succes!’ Ik knik nog vriendelijk dat ik zijn roep gehoord heb en wend me dan tot de verbaasde blik van mijn spinnende buurvrouw. Die evenmin begrijpt waar wij succes voor nodig hebben. Wij behoren namelijk tot de gelukkigen: mensen die driedubbel genieten van 1 uurtje sporten.

Voor, tijdens en na

Driedubbel. Vooraf (het vooruitzicht van in- en ontspanning), tijdens (je hoofd langzaam leeg voelen lopen, hoe de muziek je moeiteloos een inspanning laat verrichten, de voldoening in je lichaam) en na afloop (nog meer leegte en voldoening). Dat is pas waar voor je geld.

Ook als ondernemer

Als ondernemer kan dat ook: een keer je geld uitgeven en er driedubbel aan verdienen. Hoe? Ik doe dat door blijvend te investeren in kennis. Ieder nieuw kalenderjaar formuleer ik voor mezelf een aantal doelen. Dat kan een nieuwe dienst zijn die ik aan wil bieden en waarvoor ik extra kennis nodig heb. Of het is een vaardigheid die ik mezelf eigen wil maken, bijvoorbeeld omgaan met weerstand.

Groeien werkt

En het werkt. Vooraf verheug ik me op de training of cursus waar ik het begeerde ga leren. Tijdens heb ik het plezier van de omgang met (kennis, ervaring van) medecursisten en de drive die het geeft mijn hersencellen aan het werk te zetten met nieuwe leerstof. Even weg van de bekende modus. De winst na afloop zit in ieder geval in de groei die ik voel en ervaar. En die zaken samen vinden vanzelf hun weg naar mijn onderneming.

Leave a Comment