Lesgeven is een optie


 

Nieuw jaar, nieuwe focus

De maand januari leent zich altijd goed om je activiteiten tegen het licht te houden. Nadat je in december de rommel de deur (en het hoofd) hebt uitgedaan is het nu tijd voor nieuwe invulling. Waar ligt je focus? Eens eindelijk gaan doen waar je energie van krijgt. Zonder goede voornemens, overigens. Dat is bewezen flauwekul. Niet voornemen, maar doen.

Energieboost

Nou, ik ben wel toe aan nieuwe invulling. Inderdaad, in december overboord gedaan wat ik kwijt wilde – letterlijk en figuurlijk de zaken uitgemest. Lidmaatschappen opgezegd, bestuursfuncties gestopt. Met 1 doel voor ogen: ruimte voor nieuwe focus. Dus de eerste vraag die ik me begin januari stelde was: waar krijg ik energie van? Het antwoord kwam verbluffend snel.

Lesgeven

Sinds mij een paar jaar geleden werd gevraagd les te gaan geven op een sportschool (‘Les geven, ik, waarom denk je dat ik dat kan? Ik ben redacteur, geen sportinstructeur.’) heb ik een andere kant van mezelf ontdekt. Lesgeven, dat is leuk! Dus geef ik inmiddels een paar uur per week les op sportscholen en yogacentra. Daar krijg ik me een partij energie van. En tevreden cursisten, bovendien. Soms vraag ik me af wie er nou het meeste baat heeft bij zo’n les, de groep tegenover mij of ikzelf. Een slecht humeur. Ontevreden gevoel. Lastige klus waar ik tegen opzie. Na een uurtje lesgeven kan ik alles weer aan.

Nog meer lesgeven

En nu de volgende stap: lesgeven in taal, schrijven, redactie. Daar ga ik mijn focus leggen, want van energie heb ik nooit genoeg. En het voorspel is al inspirerend. Marktonderzoek, met een ondernemerswoord. In mijn eigen woorden: uitzoeken wat het bestaande aanbod is, met de juiste mensen praten, ervaringen delen, mijn eigen expertise onder woorden brengen.

De start is gemaakt. Wordt vervolgd!

 

Leave a Comment