Niet slimmer leren werken


Beloftes genoeg. Hoe vaak zie je niet een aanbod voor een training de revue passeren met als wervende leus ‘wij leren je prettiger werken’, ‘effectiever werken met minder stress’ en ‘iedere avond je inbox leeg’. Misschien ben ik gewoon blasé, maar het merendeel van die (goedbedoelde) adviezen valt voor mij in de categorie ‘open deur’. Maak voor ieder project duidelijk wat er bereikt moet worden, is een mooie open deur. Net zoals: ben realistisch bij het opstellen van lijstjes to do. Nog een leuke: leer hoofd- van bijzaken onderscheiden.

Allemaal zinvolle adviezen, daar niet van. Maar de vraag is natuurlijk hoe je dat doet. Gewoon in de dagelijkse praktijk. En hoe je dat vervolgens volhoudt en inbouwt in je systeem. Ik ben overtuigd van het grote lerende vermogen van mensen, maar weet ook dat gewoontes het moeilijkste te veranderen zijn. En daar gaat het meestal om: de wens gewoontes te veranderen.

Gewoontes verander je pas als je ze los kunt laten. Over open deuren gesproken.

Niet dat ik het ei van Columbus gevonden heb en immer slim, efficiënt en stressloos werk. Gelukkig niet! Soms doe ik dingen onhandig, niet efficiënt en lig ik daar bijna ‘s nachts van wakker. Dat leidt nooit tot de wens zo’n beloftevolle training te doen. Kan aan mij liggen, maar ik vind onhandigheid soms wel prettig.

Mijn advies: leer te leven met het inefficiënte deel van je zelf. Hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je dat zal vallen. Je bent er tenslotte al zo oud mee geworden.

 

Leave a Comment