header-denemarken

Nieuw: de helpende redacteur


Ik heb een workshop verkopen gevolgd. Sindsdien weet ik dat verkopen een manier is om iemand te helpen bij het nemen van een aankoopbeslissing. Daar moest ik even over nadenken. Bij ‘helpen’ schiet mij niet direct het beeld binnen van een accountmanager van een verzekeringsmaatschappij die mij opbelt met de vraag of ik even tijd heb. Hij heeft een mooie aanbieding voor mij. Ik weet niet hoe snel ik op zo’n vraag nee moet zeggen. Ik heb nu geen tijd en zelfs nooit tijd voor zijn vragen.

Ik schrijf dus ik help
Naar nu blijkt heb ik deze verkoper altijd verkeerd beoordeeld. Waarvoor mijn excuses. Dat een verkoper een helper is, opent een nieuwe wereld. Weg met mijn weerstand om op zoek te gaan naar nieuwe opdrachtgevers. Geen smoezen meer om niet te hoeven bellen met potentiële, ‘koude’, klanten. Gedaan met de hekel aan acquisitie. Ik ga voortaan mensen helpen. Redactie en tekstschrijven als de ultieme hulp.

Schrijven over vakantie en honden
Nu ben ik altijd al een hulpvaardig type geweest. Nooit te beroerd de planten van de vakantievierende buurvrouw water te geven of de hond van de zieke overbuurman uit te laten. Maar dit helpen krijgt een nieuwe dimensie. Voortaan help ik de buurvrouw besluiten een busreis te boeken. De overbuurman help ik bij de aanschaf van een nieuwe hond. En al helpende verkoop ik.

Redacteur nieuwe stijl
Twee vragen rijzen op. Wát verkoop ik bij het helpen van de (over)buren? En, welke aankoopbeslissing wil ik dat mensen nemen als ik ze help? Op de eerste vraag moet ik het antwoord schuldig blijven. Bij vraag 2 is het duidelijk: koop mij! Koop mijn dienst, mijn kennis en mijn vaardigheden. Koop mij en ik help.

Misschien heb ik het niet allemaal goed begrepen. Toch maar inschrijven voor een vervolgtraining…
 

Leave a Comment